Uw partner in netheid sinds 1995!

Schoonmaak van informaticalokalen

Entretien des locaux IT et serveursHet is nodig om uw informaticalokalen regelmatig schoon te maken om storingen en dus verlies van data te voorkomen. Maar ook om de energy efficiency te verbeteren, om te vermijden dat het brandalarm zonder reden afgaat, om het lawaai in het computerlokaal te verlagen, enz.

Dé specialist in de schoonmaak van IT lokalen!

De meeste storingen worden veroorzaakt door stof (meer dan 6%) en door warmte (55%). Als de central unit en het informaticalokaal nooit gereinigd worden, neemt het risico toe van kortsluitingen in de componenten en ook van functiestoornis.

De stofdeeltjes in een informaticalokaal verhinderen een goede ventilatie. Dit heeft als gevolg een verhoging van de interne temperatuur van de server. En een stijging van de temperatuur tussen 10 à 15°C kan de levensduur van een component door 2 delen.

De reiniging gebeurt als volgt:

  • De drijvende vloer wordt weggenomen, om de toegang tot de kabels mogelijk te maken
  • De technische ruimte wordt afgestoft door afzuiging
  • De technische punten worden afgestoft
  • De drijvende vloer is dichtgemaakt
  • De binnen- en buitenkant van de servers is gereinigd
  • De racks worden afgestoft

 

Wenst u meer te weten... of heeft u vragen? Vul dan meteen het online formulier in voor de aanvraag van een gratis offerte. U kunt ons ook contacteren via ons gratis nummer 0800/40.615 (vanuit een vast toestel) of via 02/410.55.58.