Wassen van zonne- en fotovoltaïsche panelen

Zonnepanelen reinigen is nodig!

U heeft geïnvesteerd in de installatie van zonnepanelen, maar u vraagt zich af of u ze moet onderhouden en reinigen. Het antwoord hierop is ja!

 

U vraagt zich waarom u uw zonnepanelen moet laten reinigen? De reden hiervoor ligt voor de hand! In de loop van de tijd worden zonnepanelen, of fotovoltaïsche panelen, vuil als gevolg van luchtvervuiling en weersomstandigheden. Ze zijn blootgesteld aan de toenemende milieuvervuiling (verkeersdrukte, nabijheid van fabrieken, steengroeven, bos, zee, enz.) het weer (regen, wind), of andere soorten vuil (stof, mos, vogeluitwerpselen, boombladeren, enz.).

 

Wat is het gevolg hiervan? De rentabiliteit en efficiëntie van de panelen nemen sterk af, soms zelfs tot 40%. Om de productiviteit te waarborgen is een jaarlijkse reinigingsbeurt sterk aan te raden. Afhankelijk van de hoeveelheid vuil kunnen er zelfs twee   onderhoudsbeurten per jaar nodig zijn.

 

Wanneer moet u een beroep doen op een specialist om uw zonnepanelen te reinigen? Idealiter laat u het onderhoud doen op het einde van de winter, of het begin van de lente wanneer het warmer begint te worden.

 

Door uw zonnepanelen te laten reinigen, kiest u bewust voor een optimale efficiëntie van de opgewekte energie. Aarzel niet om een beroep te doen op de vakspecialisten van BSC Cleaning in Jette (Brussel)!

 

Laat uw zonnepanelen wassen door een specialist

 

Zonnepanelen wassen is een taak die enkel door specialisten mag uitgevoerd worden omwille van de onderstaande redenen.

Zonnepanelen zijn fragiel

Zonnepanelen en fotovoltaïsche panelen zijn kwetsbaar. Een kleine kras op een zonnepaneel doet de efficiëntie ervan aanzienlijk afnemen.

 

Daarom gebruiken we bij BSC Cleaning enkel machines die ontworpen zijn voor het reinigen en onderhouden van zonnepanelen en fotovoltaïsche panelen. 

 

 

Professionele uitrusting voor het onderhoud van zonnepanelen

Highpure systemOns team van vakmensen werkt met het HighPure Cleaning systeem, een machine die osmose water produceert. Dit speciaal water bevat geen onzuiverheden. Het is voor 99,9% puur waardoor het ideaal is voor het wassen van de fragiele oppervlakken van zonnepanelen.

 

Aangezien we geen chemische producten aan dit water toevoegen, reinigen we zonnepanelen met het grootste respect voor de natuur.

Gevaarlijke hoogtewerken

 

Meestal bevinden zonnepanelen zich op daken. Ze proberen te bereiken is bijzonder riskant en kan zelfs levensgevaarlijk zijn. Daarom is het verstandiger om het reinigen van fotovoltaïsche panelen over te laten aan professionele vakmensen die hoogstaande kwaliteit afleveren.

 

Bij BSC Cleaning kunt u ervaren schoonmakers inhuren die uw zonnepanelen veilig en efficiënt reinigen. Dankzij onze speciale uitrusting kunnen we vuile zonnepanelen wassen die zich tot op een hoogte van 20 meter bevinden.

 

Overweegt u om uw zonnepanelen zelf te reinigen? Neem geen onnodige risico’s en breng uw leven niet in gevaar! Vertrouw het onderhoud van uw zonnepanelen en het wassen van uw vuile fotovoltaïsche panelen toe aan BSC Cleaning, uw professioneel zonnepaneel schoonmaakbedrijf! 

 

We reinigen zonnepanelen en fotovoltaïsche panelen in heel België, voor bedrijven maar ook voor particulieren.

 

Wenst u meer te weten te komen? Aarzel niet om ons online formulier in te vullen voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons ook bellen op het gratis telefoonnummer 0800/40.615 (vanaf een vast toestel) of op 02/410.55.58.

 

We reinigen de zonnepanelen voor

Rexel

 

 

Beci Trends Gazelles ugbn VCA Partena Club

Gratis bestek

Contacteer ons

BSC Cleaning

NIEUW ADRES:

Herreweghestraat 24-26
B-1090 Brussel (Jette)
Stratenplan

 

OPENINGSUREN: van maandag tot vrijdag, van 8u30 tot 17u00 ononderbroken.


0800/40.615 (gratis nummer
vanuit een vast toestel)

Tel.: (+32) 02/410.55.58
Fax: (+32) 02/414.74.41
E-mail: info@bsc-cleaning.be
N° BTW: BE0454.773.414

Volg ons op

Volg ons op Volg ons op

FAQ

Vind hier een antwoord op al uw vragen!  

 

zie meer

Nieuws

U wenst de zonnetent van uw woning, uw winkel of uw restaurant laten kuisen?

 

zie meer